GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND

Du är här:

GR på Mynewsdesk

GR publicerar löpande pressmeddelanden och nyheter på Mynewsdesklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Nedan visas de senaste artiklarna via RSS flöde.

Följ Göteborgsregionens kommunalförbund GR
 • 2017-12-19
  25 000 vårdnadshavare i Göteborgsregionen har tyckt till om förskolan
  För andra gången har GR-kommunerna genomfört en regiongemensam enkät till vårdnadshavare inom förskola och familjedaghem. Under fem veckor i november-december svarade 25 000 vårdnadshavare inom förskola och familjedaghem på frågor gällande verksamheten.
  Läs mer
 • 2017-12-07
  Bygg tätt, grönt och tillgängligt men inte högt! Internationell workshop i Kungälv visar på smarta lösningar som ökar trivseln och minskar trafiken
  Om tio år beräknas andelen européer som bor i stora städer ha stigit från 70 till 80 procent. När befolkningen växer blir det trängsel på vägarna och utsläppen av koldioxid ökar.
  12–13 december träffas experter från Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) och ytterligare sju europeiska...

  Läs mer
 • 2017-11-29
  Industrinatten vill visa unga en ny bild av industrin som arbetsplats
  I morgon, den 30 november, arrangeras Industrinatten i Göteborg, en kraftsamling för att visa upp regionens industriföretag och underlätta företagens framtida rekrytering. För ungdomar på väg ut i olika studie- och yrkesval kan Industrinatten vara den första kontakten med en arbetsmarknad som idag...
  Läs mer
 • 2017-11-24
  Hur fungerar den vård som svårt sjuka och döende patienter får i sitt hem?
  Hur är den vård som svårt sjuka och döende patienter får i sitt hem organiserad och vad kostar den? Hur fungerar den Vad tycker patienter och anhöriga? Det är några av de frågor som blir belysta i utvärderingen av ASIH-teamen i Göteborg (ASIH = Avancerad Sjukvård I Hemmet).
  Läs mer
 • 2017-11-23
  Göteborgsregionens second hand-butiker deltar i Europa minskar avfallet-veckan
  ​Tänk om vi kunde använda alla grejer länge, då hade vi inte behövt köpa så mycket nytt. Och då hade avfallsmängderna minskat. Mellan den 18 och 26 november är det Europa minskar avfallet-veckan. På lördag arrangerar 26 second hand-butiker i Göteborgsregionen evenemang för att uppmärksamma...
  Läs mer

Kommunal samverkan — regional styrka

GR är en samarbetsorganisation för 13 kommuner i Västsverige - tillsammans har dessa kommuner över en miljon invånare.
GRs uppgift är att verka för samarbete över kommungränserna och vara ett forum för idé- och erfarenhetsutbyte inom regionen.
Verksamheten inom GR ska vara till kommunal nytta, samtidigt som den ska stärka regionen nationellt och internationellt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund